Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018

Τάρτα με καραμελωμένα πράσα και γραβιέρα Κρήτης !!!



Υλικά
1 φυλλο κουρού
2 πράσα μεγάλα
1 κρεμμυδάκι φρέσκο
7 φέτες ζαμπόν
200 γρ. Γιαούρτι στραγγιστό
200 γρ. Γραβιέρα Κρήτης πικάντικη
2 αυγά
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Πάπρικα γλυκιά

Πλένουμε καλά τα πρασα, το κρεμμυδακι και τα κόβουμε κομματάκια, όπως και το ζαμπόν. Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο στο τηγάνι και σοτάρουμε το ζαμπόν μέχρι να αρχίσει να παίρνει λίγο χρώμα.... Ρίχνουμε τα πράσα και το κρεμμυδακι και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και σοτάρουμε για 10-15 λεπτά μέχρι να καραμελωσουν και να τραβήξουν όλα τα υγρά τους... το αποσύρουμε από την φωτιά και το αφήνουμε να χλιαρεψει.. χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά με το γιαούρτι, Ρίχνουμε τα πράσα και την γραβιέρα και ανακατεύουμε καλά..
Βουτυρωνουμε μια ταρτιέρα ( 27 εκ.) και απλώνουμε το φυλλο κουρού. Το τρυπαμε με ένα πιρούνι και Ρίχνουμε την γέμιση μας... ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° C στον αέρα για 35-40 λεπτά.

 Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".