Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2018

Tούρτα καρύδας !!!




ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΚΑΙ ΥΛΙΚΆ

ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ:
8 αυγά
2 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη
2 φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
7 κουταλιές της σούπας κακάο
1 κουτάλια της.σούπας κουβερτούρα λιωμένη
2 βανίλιες

Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη 10 λεπτά
Με σπάτουλα τώρα ρίχνουμε σταδιακά αλεύρι,κακάο,βανίλιες πολύ απαλά να μην βγει ο αέρας και τέλος την κουβερτούρα
Τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά
Αφήνουμε να κρυώσει

ΣΙΡΟΠΙ:
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1 φλιτζάνι τσαγιού νερό
1 φλυντζανακι του καφέ ελληνικού λικέρ καρύδας

Βράζουμε 2 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει.



ΚΡΕΜΕΣ:
1 κιλό  γάλα
6 κουταλιές σούπας κορν φλάουρ
1 κουτάλια της σούπας αλεύρι
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
 1 βανίλια
4 κουταλιές της σούπας Βιτάμ

Ζεσταίνουμε το γάλα με την ζάχαρη ρίχνουμε και το διαλυμένο κορν φλάουρ αλεύρι μόλις πήξει κατεβάζουμε και.προσθέτουμε βανίλια,Βιτάμ.
Από αυτό το μείγμα βγάζουμε το μισό και μέσα σε αυτό προσθέτουμε 1 κουβερτούρα και 1 φλυντζανάκι του καφέ καρύδα.
Αφήνουμε να κρυώσουν.

**  Μπορείτε να την φτιάξετε και τετράγωνη αντί για στρογγυλή με την ίδια συνταγή '



ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ'
Κόβουμε 3 πάτους,βάζουμε τον πρώτο πάτο τον σιροπιάζομαι ,ρίχνουμε την βανίλια κρέμα,τοποθετούμε τον δεύτερο πάτο και ξανά σιρόπια ζούμε και βάζουμε την σοκολατένια κρέμα και τελειώνουμε με τον τρίτο πάτο σιρόπια ζούμε και.διακοσμούμε με
σαντιγί και μπόλικη καρύδα!!

Tzeni Tsanaktsidou‎-Αγαπάμε μαγειρική !!! Αγαπάμε ζαχαροπλαστική !!!!

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ