Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018

Μελομακάρονα σκέτα ή με σοκολάτα !!!!





ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ♥️🌹🎅🎄 τα πρώτα μου για φέτος και ειλικρινά είμαι πολύ ενθουσιασμένη, οπότε σας παραδίδω και την συνταγή που ακολούθησα...Σας βάζω το ling της συνταγής και τα υλικά σε φλιτζάνες τσαγιού για όποιον δεν έχει ζυγαριά....Και του χρόνου να είμαστε καλά♥️🙏

1 φλιτζ. +1 κ.σ. ελαιόλαδο
3/4 φλιτζ. χυμός πορτοκαλιού
1 κ.γ. μέλι
1/2 κ.γ. σόδα
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
1 κ.γ. κανέλα
1/4 κ.γ. γαρύφαλλο
3,5 φλιτζ. αλεύρι
1/2 φλιτζ. σιμιγδάλι

ΣΙΡΟΠΙ

1 φλιτζ. γρ. νερό
2 φλιτζ.(λίγο λιγότερο) ζάχαρη
1/4 φλιτζ. μέλι
μισό πορτοκάλι
1 ξυλάκι κανέλα
2 γαρυφαλάκια.






ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε με το σιρόπι για να κρυώσει καλά.
Μπορούμε να το κάνουμε από το βράδυ.
Βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός από το μέλι, σε ένα κατσαρολάκι και το αφήνουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να αρχίσει να βράζει.
Δεν ανακατεύουμε καθόλου.
Κατόπιν, χαμηλώνουμε στο μισό και αφήνουμε για 1-2 λεπτά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μέλι, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη μέχρι να κρυώσει καλά.
Σ’ένα μπολ βάζουμε τα υλικά εκτός από το αλεύρι, το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το σιμιγδάλι.
Κατόπιν, ρίχνουμε το υγρό μείγμα στο στερεό και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να ενσωματωθεί το αλεύρι.


Δεν το παρακάνουμε!
Δεν χρειάζεται ζύμωμα διότι θα βγάλει τα λάδια του.
Οπότε ανακατεύουμε ίσα ίσα να ενωθούν τα υλικά!
Πλάθουμε τα μελομακάρονα σε οβάλ σχήμα των 30 γρ. περίπου.
Τα βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα τρυπάμε ελαφρά με ένα πιρούνι.
 Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175-180 βαθμούς κελσίου για 25-30 λεπτά.
Μόλις βγουν από το φούρνο τα ρίχνουμε ζεστά στο κρύο σιρόπι για 50-60 δευτερόλεπτα περίπου.
Τα γυρνάμε και από τις δύο πλευρές.
Τα τελευταία μελομακάρονα συνήθως χρειάζονται λίγο παραπάνω χρόνο γιατί το σιρόπι έχει πάρει θερμοκρασία από τα μελομακάρονα!
Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε σε σήτα να στραγγίξουν.

Σε ένα φλιτζάνι βάζουμε δυο κουταλιές μέλι με λίγο σιρόπι, που περίσσεψε, και ανακατεύουμε.
Με αυτό το μείγμα περιχύνουμε τα μελομακάρονα αφού τα βάλουμε σε μία πιατέλα.
 Στο τέλος, ρίχνουμε το ψιλοκομμένο καρύδι.

Για σοκολατένια μελομακάρονα
Έλιωσα 2 κουβερτούρες με 2 κουταλιές σπορέλαιο, τα βούτηξα ,πασπάλισα καρύδια, λίγο άσπρη σοκολάτα και πάγωσα για 1/2 ώρα!!!Σκέτη απόλαυση!!!

Gogo Samiou -Atthena Kousta -Οι χρυσοχερες -ηδες


ΜΑΓΕΙΡΙΚΉ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ