Συνταγή:
1 κούπα τσαγιού σπορέλαιο
1 κούπα τσαγιού ζάχαρη λευκή ή μαύρη
1 κούπα κρασί τύπου μαυροδάφνη βάμμα βισάντο κτλ
2 βανίλιες ξύσμα πορτοκαλιού
1 κ.γ κανέλα
λίγο γαρύφαλλο
λικέρ ή ροδόνερο 2κουτ σούπας
2 κ.σ μπέικιν
αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει, περίπου 5 κούπες τσαγιού.
Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί ανακατεύουμε μέχρι να γίνει η ζύμη μας ευκολόπλαστη....αφήνουμε για 30 λεπτά και πλάθουμε τα μπισκότα με κούπ ή πλεξουδάκια...ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε λαδόκολλα περίπου 20 λεπτά...για στολισμό έφτιαξα ζαχαρόπαστα...Αλλά και σκέτα είναι πολύ νόστιμα και αρωματικά.
Ifigenia G. Manolaki-οι χρυσοχερες-ηδες
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ