Το Παραδοσιακό, Ασουρέ, είναι κατ 'εξοχήν σύμβολο, της αλληλεγγύης, της αγάπης, του πλούτου και πάνω από ολα της κοινής ζωής.
Αγία Βαρβάρα ξημερώνει και στην πατρίδα μου τη Θράκη τηρούμε το έθιμο του ασουρέ ή Βαρβάρα!
Βράζω μισό κιλό αποφλοιωμένο στάρι μέχρι να μαλακώσει (20λ στη χύτρα είναι καλά), μετά προσθέτουμε σύκα ξερά κομματιασμένα, σταφίδες, καρύδια, κομμάτια μήλου, ξύλο κανέλας, ένα φλυτζάνι γεμάτο ζάχαρη,3κσ μέλι κι αφήνω να βράσουν κανένα μισάωρο με ανοιχτή χύτρα προσθέτοντας νερό μέχρι να χυλώσει.
Η ζάχαρη είναι στο γούστο του καθενός.
Σερβίρουμε με σπασμένα καρύδια και κανέλα.Χρόνια πολλά!
Ritsa Kepesidou"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Αγία Βαρβάρα ξημερώνει και στην πατρίδα μου τη Θράκη τηρούμε το έθιμο του ασουρέ ή Βαρβάρα!
Βράζω μισό κιλό αποφλοιωμένο στάρι μέχρι να μαλακώσει (20λ στη χύτρα είναι καλά), μετά προσθέτουμε σύκα ξερά κομματιασμένα, σταφίδες, καρύδια, κομμάτια μήλου, ξύλο κανέλας, ένα φλυτζάνι γεμάτο ζάχαρη,3κσ μέλι κι αφήνω να βράσουν κανένα μισάωρο με ανοιχτή χύτρα προσθέτοντας νερό μέχρι να χυλώσει.
Η ζάχαρη είναι στο γούστο του καθενός.
Σερβίρουμε με σπασμένα καρύδια και κανέλα.Χρόνια πολλά!
Ritsa Kepesidou"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ