Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018

Kέικ πραλίνα φουντουκιού !!!



Υλικά
500 γραμ φαρίνα απ
5αυγα
2μιση φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
1φλ του τσαγ γάλα
μισό φλιτζάνι του τσαγιού πορτοκάλι
1 κουταλάκι του γλυκού μαχλέπι
ξύσμα από πορτοκάλι
1 φλιτζάνι του τσαγ αλεσμένα φουντούκια
250 γραμ βούτυρο Κέρκυρας.



Εκτέλεση
 Χτυπάμε βούτυρο με ζάχαρη να ασπρίσουν .
Προσθέτουμε τα αυγά χτυπώντας.
Αμέσως μετά προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά με τελευταίο το αλεύρι .
Βουτυρώνουμε αλευρώνουμε τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι μία φόρμα και ρίχνουμε το μείγμα.
Ψήνουμε στους 170 β για 45 λεπτά και αφού κρυώσει ρίχνουμε από πάνω την γκανάζ πραλίνα φουντουκιού και από πάνω καραμελωμένες φέτες πορτοκαλιού.

Γκανάζ πραλίνας φουντουκιού
100 γραμ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
200 γραμ πραλίνα φουντουκιού

 Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά την κρέμα γάλακτος μέχρι να πάρει βράση.
 Βάζουμε την πραλίνα για την επικάλυψη σε ένα μπολ και μόλις πάρει βράση η κρέμα τη ρίχνουμε μέσα στην πραλίνα.
Ρίχνουμε τη γκανάς πάνω από το κέικ
Με μία σπάτουλα λειαίνομαι την επιφάνεια
Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο και αφήνουμε να παγώσει για λίγο -Αν κάνει κρύο το αφήνουμε εκτός .




Aristi Georgousi Kiriakopoulou‎-οι χρυσοχερες-ηδες


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ