Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018

Χαλβάς Πολίτικος με γλάσο σοκολάτας !!!




ΥΛΙΚΆ
1φλ. τσαγιού καλαμποκέλαιο
1φλ. τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
1 φλ. τσαγιού σιμιγδάλι χοντρό
ξύσμα ενός πορτοκαλιού ή
ένα κ.γ. υγρή βανίλια
ξηρούς καρπούς της αρεσκείας μας
1 σοκολάτα κουβερτούρα + λίγο γάλα

ΣΙΡΌΠΙ
2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1 φλ. τσαγιού μέλι
4 φλ. τσαγιού νερό
1 φλ. τσαγιού χυμό από φρέσκο πορτοκάλι
1 ξύλο κανέλας



ΈΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε το νερό, το χυμό, το ξύλο κανέλας και τη ζάχαρη για 1'.
Κατόπιν βάζουμε το μέλι και συνεχίζουμε το βράσιμο ακόμα 1'.
Βάζουμε σε φαρδιά κατσαρόλα το καλαμποκέλαιο μαζί με το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε διαρκώς με ξύλινη κουτάλα μέχρι να πάρει χρώμα.
Στη συνέχεια ρίχνουμε τους ξηρούς καρπούς και το ξύσμα ή το άρωμα βανίλιας και αποσύρουμε τη κατσαρόλα μας από τη φωτιά.
Προσθέτουμε το σιρόπι και ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθεί.
Βάζουμε το χαλβά σε μεγάλη φόρμα ή σε ατομικά φορμάκια.
Ξεφορμάρουμε σε πιατέλα και προσθέτουμε τη σοκολάτα και τα κοπανισμένα καρύδια.
ΚΑΛΉ ΕΠΙΤΥΧΊΑ

 Αναστασια Βλαχου-οι χρυσοχερες-ηδες




ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ