ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ
1 κουβερτούρα 65% κακάο (200 γραμμάρια)
100 γραμμάρια βούτυρο
4 αυγά
100 γραμμάρια ζάχαρη
50 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ ΚΑΡΑΜΕΛΑΣ
200 ml ζαχαρούχο
200 ml καραμέλα γάλακτος ή καραμελωμένο ζαχαρούχο
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΝΤΙΓΙ
200 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο στο φούρνο μικροκυμάτων για 2 λεπτά και ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Χτυπάμε ελαφρώς τα αυγά και προσθέτουμε το μείγμα της σοκολάτας, τη ζάχαρη και το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα. Το βάζουμε σε καλά βουτυρωμένο και αλευρομένο ταψί μεγέθους περίπου 20×20 και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και κάνουμε αρκετές τρύπες με το πίσω μέρος μιας κουτάλας σε όλη την επιφάνειά του.
Ζεσταίνουμε το ζαχαρούχο μαζί με την καραμέλα ανακατεύοντας ώστε να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Το ρίχνουμε πάνω στο κέικ φροντίζοντας να καλύψει όλη την επιφάνειά του και να γεμίσει τις τρύπες. Βάζουμε το κέικ στο ψυγείο για μια ώρα.
Φτιάχνουμε τη σαντιγί χτυπώντας την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη και τη στρώνουμε πάνω στο κέικ. Στολίζουμε με ψιλοκομμένες σοκολάτες snickers και λίγη καραμέλα ακόμα, την οποία έχουμε ζεστάνει λίγο για να είναι ρευστή. Τοποθετούμε στο ψυγείο για μια ώρα τουλάχιστον πριν το κόψουμε.
Eleni Petrakopoulou--οι χρυσοχερες-ηδες
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ