Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019

Πανακότα !!!!



Η πανακότα είναι η πιο εύκολη κρέμα της ζαχαροπλαστικής. Το μόνο που κάνουμε είναι να βράζουμε γάλα, κρέμα γάλακτος και ζάχαρη και να προσθέτουμε ζελατίνα.


Για αυτά τα 6 μπολάκια έβαλα
350 γρ. κρέμα γάλακτος 35 %
150 γρ. γάλα πλήρες
6 γρ. ζελατίνες
65 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 βανίλια
  


Οι ζελατίνες σε μορφή φύλλου είναι σκληρές, γι’ αυτό τις βάζουμε πάντα να μουλιάσουν μέσα σε λίγο κρύο νερό.
Τις αφήνουμε μερικά λεπτά να μαλακώσουν και να γίνουν σαν μεμβράνες.
Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα, τη ζάχαρη, την κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε το αρωματικό που θέλουμε, εγώ έβαλα βανίλια.
 Μόλις αρχίσει να φουσκώνει το μείγμα, αποσύρουμε.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ.
Στραγγίζουμε τις ζελατίνες από το νερό και τις ρίχνουμε στο ζεστό μείγμα.
Ανακατεύουμε και λιώνουν αμέσως.
 Ανακατεύουμε την κρέμα μέχρι να κρυώσει λίγο .
Μοιράζουμε σε  φορμάκια  και αφήνουμε στο ψυγείο για αρκετή ώρα και μετά έβαλα από πάνω ρευστή καραμέλα έτοιμη ή ότι σας αρέσει σε σιρόπι κι έχετε !

Την συνταγή την έφτιαξα από Στέλιο Παρλιάρο.
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ