Νηστίσιμα κουλούρια που θα φτιάχνετε όλο το χρόνο.Γευστικά,μυρωδάτα,τραγανά.Συνταγή της πεθεράς μου.Δοκιμάστε την,αξίζει !!!
Υλικά:
1 κιλό αλεύρι γ.ο.χ
1 φαρίνα απ
2 ποτήρια του νερού λάδι (1 ελαιόλαδο+1 σπορέλαιο)
2 ποτήρια ζάχαρη
1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
Μισό ποτήρι κονιάκ
1 κ.σ σόδα
1 κ.σ κανέλα
1 φακελάκι μπέικοι πάουντερ
Σουσάμι (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί (στο τέλος τα αλεύρια) και κάνουμε μια ζύμη που ξεκολλάει από το μπολ
.Εγώ προσθέτω λίγο σουσάμι και μέσα στη ζύμη για περισσότερη τραγανότητα.
Πλάθουμε τα κουλούρια ,βουτάμε σε σουσάμι το πάνω μέρος τους και αφού στρώσουμε λαδόκολες σε ταψιά αραδιάζομαι τα κουλούρια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 για 20 λεπτά περίπου.
Συνταγή από Καλλιοπη Κιουρτιδου οι χρυσοχερες-ηδες
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ