Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019

Σαλάτα με μαρούλι και γαρίδες !!!



Υλικά
600 γρ. γαρίδες μέτριες προς μεγάλες, φρέσκιες ή κατεψυγμένες
2 κ.σ. μουστάρδα
1/2 κουτ γλυκού τζίντζερ
2 κ.σ. σάλτσα σόγιας -προαιρετικό -
1 κ.σ. μέλι (όχι γεμάτη)
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Μισή κούπα κρασί λευκό

σαλάτα:
2 σαλάτες
1 λόλα πράσινη
λίγα φύλλα σπανάκι


Ντρέσινγκ
1/3 φλ.τσ. ελαιόλαδο
3 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο
1 κ.σ. μουστάρδα
αλάτι, πιπέρι

Αμύγδαλα

Καθαρίζουμε τις γαρίδες ωμές, κρατώντας τα κεφάλια και τις ουρές.
Βάζουμε σε μέτριο τηγάνι το ελαιόλαδο και σωτάρουμε τις γαρίδες γιά 1' από κάθε πλευρά.
Ρίχνουμε το τζίντζερ και σβήνουμε με το κρασί.
Αφήνουμε να εξατμιστεί σε δυνατή φωτιά, μετά τη χαμηλώνουμε και αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να μείνει ελάχιστη σάλτσα.
Αφαιρούμε τα κεφάλια και τις ουρές και προσθέτουμε τη μουστάρδα, τη σόγια και το μέλι, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε γιά 2' σε μέτρια φωτιά, μέχρι να τυλιχθούν οι γαρίδες με τη σάλτσα και βγάζουμε από τη φωτιά.
Ετοιμάζουμε τη σαλάτα κόβοντας με τα δάχτυλα τα σαλατικά.
Χτυπάμε καλά τα υλικά του ντρέσινγκ και το ανακατεύουμε πολύ καλά με τη σαλάτα.
Τη σερβίρουμε σε μεγάλη, απλωτή σαλατιέρα, με τις γαρίδες και τα αμύγδαλα από πάνω.
Εδώ εγώ πρόσθεσς και λίγο αβοκάντο κομμένο σε μισοφέγγαρα κομμάτια .

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ