Για την κρέμα :
1 λίτρο γάλα,
1 ποτήρι ζάχαρη να λείπουν 2 δάχτυλα,
3 βανίλιες,
4 κ. σ. σιμιγδάλι ψιλό,
3 κ. σ. αλεύρι,
3 αυγά χτυπημένα,
λίγο ξύσμα λεμονιού
2 κ. σ. βούτυρο.
Όλα μαζί να γίνουν κρέμα και στο τέλος το βούτυρο .
Για το φύλλο :
Λίγο αλεύρι,
λίγο αλάτι,
λίγη ζάχαρη,
ελαιόλαδο ξύδι και νερό.
Στρώνουμε 3 φύλλα χωριάτικα στο ταψί ραντίζοντας με ηλιέλαιο και ελαιόλαδο και μετά αδειάζουμε την κρέμα και ψήνουμε για περίπου μια ώρα να ροδίσει η επιφάνεια.
Συνταγή από Eleni Tsikourona"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ