Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019

Κεμπάπ γιαουρτλού!!!!


ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗ, ΜΕ ΚΑΥΤΕΡΟ ΓΙΑΟΥΡΤΛΟΥ ΚΕΜΠΑΠ
ΓΙΑ ΔΥΝΑΤΟΥΣ ΟΥΡΑΝΙΣΚΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΤΑ ΚΑΥΤΕΡΑ !!!

Για τα κεμπάπ :
1 κιλό κιμά αναμικτο (μοσχάρι και αρνί ή χοιρινό),
ένα κρεμμύδι τριμμένο,
δύο σκελίδες σκόρδο λιωμενες,
μαϊντανός ψιλοκομμένος,
κύμινο,
μοσχοκάρυδο,
κανέλα,
γαρίφαλο,
μπαχαρι (οι δοσολογίες των μπαχαρικών ανάλογα με τα γούστα μας),
ένα αυγό,
αλάτι,
καυτερή πάπρικα,
λάδι.
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί και πλαθουμε μακρόστενα κεμπάπ.
Τα ψήνουμε στο γκριλ



Για την σάλτσα :
Σε κατσαρόλα βάζουμε λάδι, δύο σκελίδες σκόρδο λιωμένες, χυμό ντομάτας, δύο ντομάτες τριμμένες, κανέλα τριμμένη, αλάτι, καυτερή πάπρικα.
Βράζουμε την σάλτσα για πέντε λεπτά και ρίχνουμε τα κεμπάπ να πάρουν μια βράση
Σε λαδωμένο ταψί βάζουμε κομμένες πίτες και τις ψήνουμε στον φούρνο για δέκα λεπτά
Πάνω στις ψημένες πίτες βάζουμε τα κεμπάπ με λίγη σάλτσα.


Χτυπάμε τρία γιαούρτια με λίγο νερό και τα βάζουμε πάνω στα κεμπάπ.
Ρίχνουμε λίγη σάλτσα και λίγη καυτερή πάπρικα.
Ψήνουμε για πέντε λεπτά.
Την υπόλοιπη σάλτσα την κρατάμε για τις τηγανητές πατάτες που θα συνοδεύουμε το φαγητό ή για έξτρα σάλτσα πάνω στο γιαουρτλού!!!

Συνταγή από Reggina Filippou -οι χρυσοχερες-ηδες

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ