ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΝΤΑΙΦΙ:
Ανοίγουμε πολύ καλά 500 γραμμάρια κανταΐφι στο ταψί μας ρίχνουμε μέσα 250 γραμμάρια λιωμένο αγελαδινό βούτυρο το ανακατεύουμε πολύ καλά να μουσκέψει και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά.
Το αφήνουμε να κρυώσει.
ΣΙΡΟΠΙ:
750 γραμμάρια ζάχαρη,800 ml νερό το ξύσμα και το χυμό ενός λεμονιού βράσιμο 12 λεπτά.
ΚΡΕΜΑ:
Βάζουμε στην κατσαρόλα 1 κιλό γάλα με 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη να ζεσταθεί και ρίχνουμε μέσα 4 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ με 2 κουταλιές της σούπας.αλεύρι φυσικά τα έχουμε διαλύσει σε λίγο από το κιλό το γάλα.
Ανακατεύουμε όταν πήξει κατεβάζουμε και προσθέτουμε 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο,2 κρόκους αυγών,1 βανίλια.
Όταν κρυώσει η κρέμα μας την αφρατεύουμε με το μίξερ και προσθέτουμε μέσα 1 κούπα σαντιγί.
ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:
Τοποθετούμε κανταΐφι στο σκεύος μας κρύο και σιροπιάζομαι.ζεστό σιρόπι,ρίχνουμε.πάνω την κρέμα και τέλος σαντιγί και καβουρδισμένο φιστίκι!!!!
Συνταγή από Tzeni Tsanaktsidou--Αγαπάμε Μαγειρική !!!!! Αγαπάμε Ζαχαραοπλαστική !!!!
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ