Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019

Μοσχαράκι λεμονάτο με ρυζάκι !!!



Υλικά

1 1/2 κιλό μοσχάρι
3/4 της κούπας ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια ξερά
3 κρεμμυδάκια φρέσκα
2 φύλλα δάφνη
1/2 κρασοπότηρο ξύδι
1 κρασοπότηρο κρασί λευκό
2 καρότα
2 λεμόνια το χυμό
1 γεμάτη κ.σ. κορν φλάουρ
Αλάτι πιπέρι και λίγο θυμάρι
Ξύσμα ενός λεμονιού



Βάζουμε το κρέας στη κατσαρόλα να βγάλει τα ζουμάκια του ανακατεύοντας κατά διαστήματα... μόλις σωθούν σβήνουμε με το ξύδι.
Κατόπιν προσθέτουμε το ελαιόλαδο τα ξερά κρεμμύδια και σοτάρουμε πολύ καλά.
Σβήνουμε με το κρασί, και μόλις εξατμιστεί ρίχνουμε το αλάτι τα μπαχαρικά 2-3 ποτήρια νερό, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και βράζουμε για 40-50 λεπτά...στα 20 λεπτά προσθέτουμε τα καρότα και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Οταν είναι έτοιμο στύβουμε τα λεμόνια, διαλύουμε το κορν φλάουρ, ανακατεύουμε μέχρι να δέσει και σερβίρουμε με ρυζάκι που έχουμε βράσει σε αλατισμένο νερό με μία κουταλιά σούπας βούτυρο λούρπακ.
Μην ξεχάσετε το ξύσμα λεμονιού.... δίνει απίστευτη γεύση και δροσιά στο φαγητό μας!!!



Συνταγή από Marina Hatzidaki-Οι χρυσοχερες-ηδες





ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ