Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019

Σαραγλί !!!



Υλικά
Μισό κιλό φύλλο για μπακλαβά
400γ. Καρύδια
Κανέλα γαρίφαλο
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
1 βούτυρο ADORO
ΣΙΡΌΠΙ
2 κούπες τσαγιού ζάχαρη
2 κούπες τσαγιού νερό
1κ.σ μέλι (βράζουμε για 5 λεπτά)
Μισό πορτοκάλι





Ταψί 23×32
Βουτυρώνουμε το πρώτο φύλλο, από πάνω το δεύτερο φύλλο, το βουτυρώνουμε επίσης Πασπαλίζουμε το καρύδι Τοποθετούμε το ξυλάκι στην άκρη και τυλίγουμε.
 Πιέζουμε τις δύο άκρες να σουρώσει.
 Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία.
  Κόβουμε σε κομμάτια και αλείφουμε με το υπόλοιπο βούτυρο.



Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 1 ώρα
Σιροπιάζομαι ζεστά και τα δύο
Το ξυλάκι που χρησιμοποιώ είναι από μια σημαία (κοντάρι) που κρατούν τις εθνικές επετείους τα μικρά παιδιά.

Συνταγή από  Σούλα Μαχαιρίδου-οι χρυσοχερες-ηδες


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ