Κεφτεδάκια μίνι με σάλτσα ντομάτας και παπαρδέλες!!!🌺
Υλικα:
Για τα κεφτεδάκια:
750γρ κιμά μοσχάρι
1 αυγό
2 κσ δυόσμο ψιλοκομμένο
1 κσ μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
3 φέτες μικρές ψωμί μουλιασμένο σε γάλα
2 κσ γάλα
1 κσ μουστάρδα
Αλάτι, πιπέρι, κύμινο
Για τη σάλτσα:
1 κσ πελτέ ντομάτας
200γρ πασάτα-το πουμαρό -
400γρ ντομάτες ψιλοκομμένες
1 τζελ λαχανικών
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κσ βασιλικό
Αλάτι, πιπέρι, κουρκουμά, μπαχάρι σκόνη
Εκτελεση:
Ζυμώνουμε πολύ καλά τα υλικά για τα κεφτεδάκια και αφήνουμε για λίγη ώρα στο ψυγείο.
Τα πλάθουμε πολύ μικρά και τα τηγανίζουμε με λίγο ελαιόλαδο σε βαθύ σκεύος.
Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
Στο ίδιο σκεύος προσθέτουμε ελάχιστο ελαιόλαδο και ρίχνουμε τη πάστα ντομάτας και το τζελ λαχανικών.
Ανακατεύουμε για 3 λεπτά και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά της σάλτσας (αραιώνουν τη σάλτσα με ζεστό νεράκι όσο θέλουμε).
Μόλις πάρει βράση προσθέτουμε τα κεφτεδάκια και αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να είναι έτοιμη η σάλτσα.
Βράζουμε τις παπαρδέλες σύμφωνα με τις οδηγίες (εγώ βράζω 8 λεπτά).
Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα!
Καλή επιτυχία!!
Συνταγή από Elena Psillia-Οι χρυσοχερες-ηδες
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

