Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019

Τούρτα σπέσιαλ !!!!




ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΒΑΝΙΛΙΑΣ:
Χτυπάμε 5 αυγά με 125 γραμμάρια ζάχαρη να αφρατέψουν.
Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε 155 γραμμάρια αλεύρι φαρίνα 1 βανίλια κοσκινισμένα και ανακατεύουμε πάρα πολύ απαλά με μαρίζ.
Το τοποθετούμε στην λαδόκολλα στο ταψί μας και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά.

ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
Ίδια με το παντεσπάνι βανίλιας με την διαφορά ότι προσθέτουμε 3 κουταλιές της σούπας κακάο μέσα.

ΣΙΡΟΠΙ:
Βράζουμε 2 κούπες νερό,2 κούπες ζάχαρη για 2 λεπτά.



ΚΡΕΜΑ:
Βάζουμε στην κατσαρόλα 1 κιλό γάλα με 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη να.ζεσταθεί και ρίχνουμε μέσα 4 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ με 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι αφού τα έχουμε διαλύσει σε λίγο από το ζεστό γάλα.
Μόλις πήξει την κατεβάζουμε και προσθέτουμε μέσα 1 βανίλια,2 κρόκους αυγών,2 κουταλιές της σούπας βούτυρο.




ΣΑΝΤΙΓΊ:
Χτυπάμε 1 μόρφατ μεταλλικό κουτί με 2 κούπες άχνη ζάχαρη.

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ ΟΛΑ ΚΡΥΑ:
Βάζουμε στο ταψί το παντεσπάνι βανίλιας,το σιροπιάζομαι με κουτάλι ρίχνουμε την κρέμα τοποθετούμε πάνω στην κρέμα το παντεσπάνι σοκολάτας το σιροπιάζομαι και τέλος βάζουμε την σαντιγί!

Συνταγή από  Tzeni Tsanaktsidou--Αγαπάμε Μαγειρική !!!! Αγαπάμε Ζαχαροπλαστική !!!





ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ