Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019

Καλαμαράκια τηγανητά αφρός !!!



Καλαμαράκια τηγανητά κατεψυγμένα κι ο τρόπος που τα κάνει πολύ μαλακά & τραγανά!.
Φτιάξτε τα ακριβώς έτσι και δεν θα τα ξεχωρίζει κανείς από φρέσκα!!

Υλικά
1 πακέτο καλαμαράκια κατεψυγμένα εδώ
αλεύρι
ελαιόλαδο κατά προτίμηση καλαμποκέλαιο
αλάτι
λεμόνι.




Εκτέλεση
Ξεπαγώνουμε σε φυσική θερμοκρασία από βραδύς τα καλαμαράκια.
Τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε σε λωρίδες η στρογγυλά.
Αν είναι μικρά ολόκληρα .
Τα βάζουμε στο σουρωτήρι τα ξεπλένουμε καλά ρίχνουμε λίγο αλάτι και τα πιάνουμε όπως είναι μέσα στο σουρωτήρι πολλά μαζί και τα τρίβουμε για λίγο καλά να σπάσουν οι ίνες και να μαλακώσουν.
Τα αφήνουμε να στεγνώσουν καλά μην κολλήσει πολύ αλεύρι επάνω τους .
Για να αλευρώσουν καλά και χωρίς κόπο και να λερώνουμε πολλά σκεύη παίρνουμε μία σακούλα καθαρή του σούπερ μάρκετ βάζουμε μπόλικο αλεύρι ρίχνουμε μέσα όλα τα καλαμαράκια και κλείνοντας με το χέρι την σακούλα την κουνάμε καλά να αλευρώσουν όλα.
Βάζουμε μπόλικο λάδι στο τηγάνι να κάψει.
Εγώ χρησιμοποιώ κατσαρολάκι ..




Τινάζουμε τα καλαμαράκια καλά με το χέρι και τοποθετούμε μία τηγανιά --οχι πολλά μαζί --στο καυτό λάδι .
Σκεπάζουμε με καπάκι γιατί σκάνε μην τραυματιστούμε με κάψιμο τηγανίζουμε για 3 με 5 λεπτά να πάρουν χρυσόξανθο χρώμα ανακατεύοντάς τα με τρυπητή κουτάλα  .
Τα τοποθετούμε σε πιατέλα κι αν δεν θέλουμε καθόλου λάδι τα ακουμπάμε πρώτα σε χαρτί κουζίνας Τηγανίζουμε και τα υπόλοιπα κατά τον ίδιο τρόπο στο ίδιο λάδι φροντίζοντας να βγάλουμε με ένα πιρουνάκι τυχόν ξεροψημένα υπολείμματα από την πρώτη τηγανιά,δεν θα καταλάβει κανείς ότι είναι κατεψυγμένα τόσο μαλακά και ξεροψημένα που γίνονται!
Καλή όρεξη !
Σημείωση
Το καλό και πολύ τρίψιμο με το αλάτι -όσο πρέπει δεν ξαναβάζουμε αλάτι- είναι ένα μυστικό για να γίνουν μαλακά σαν φρέσκα !!!
 
Προσοχή ...Δεν θα βάζετε πολλά καλαμαράκια στο τηγάνι ..θέλει μπόλικο λάδι εγώ τηγανίζω με ελαφρύ λάδι σε κατσαρολίτσα κ λίγα λίγα να μην πέφτει η θερμοκρασία και δεν γίνουν τραγανά επίσης θέλουν λίγο τηγάνισμα  ίσα να πάρουν χρώμα χρυσό 3 με 4 λεπτά .

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ