Κυριακή 24 Μαρτίου 2019

Ρεβίθια φανταστικά !!!


Φτιάξτε τα ακριβώς όπως σας τα λέω και θα αρέσουν και στους πιο δύσκολους -ακόμα και στα παιδιά !!!

Υλικά
500 γραμ ρεβίθια -χωρίς να κάνω διαφήμιση χρησιμοποιώ Agrino γιατί βράζουν καλά.
1 καρότο σε μπαστουνάκια κομμένο και μετά σε μικρά καρεδάκια
3 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε λωρίδες
2 φύλλα δάφνη
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
κουρκουμά 1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού -γι αυτό τα βλέπετε κίτρινα -


 Βάζουμε το βράδυ σε νερό σκέτο τα ρεβίθια να τα σκεπάζει και τα αφήνουμε όλη νύχτα.
Το πρωί απλώς τα στραγγίζουμε τίποτα άλλο -όχι σόδες κτλ -
Σε κατσαρόλα βάζουμε μπόλικο λαδάκι και ρίχνουμε μέσα τα κρεμμύδια ,τα καρότα τα ρεβίθια,το πιπέρι,τον κουρκουμά και τα δαφνόφυλλα.
Τα  γυρνάμε περίπου κανένα δεκάλεπτο και αμέσως μετά ρίχνουμε από τον βραστήρα καυτό νερό σχεδόν μέχρι επάνω στην κατσαρόλα τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να βράζουν.



Κοιτάμε και αν σωθεί το νερό δοκιμάζουμε ένα κι αν θέλουν κι άλλο βράσιμο προσθέτουμε λίγο καυτό πάντα νεράκι καθώς σε αυτό το σημείο και το αλάτι -αν θέλετε προσθέστε κι έναν κύβο -εγώ όταν έχω βάζω πάντα ,αλλά τα φτιάχνω και χωρίς .
Βλέπουμε ότι όταν πιεί το νερό έχουν και χυλώσει και βράσει ωραία οπότε τα κλείνουμε από την φωτιά .





Στίβουμε 2 λεμόνια ..εγώ τα θέλω λεμονάτα και μέσα στο χυμό διαλύουμε 1γεναία κουταλιά αλεύρι ανακατεύουμε καλά και το ρίχνουμε επάνω στα ρεβίθια κουνώντας την κατσαρόλα πέρα δώθε κ μία επιπλέον βράση .
Το καρότο είναι προαιρετικό .

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ