Κυριακή 24 Μαρτίου 2019

Πιροσκί με πατάτα !!!


Υλικά και Εκτέλεση
Χλιαρό νερό 2 κούπες, 2 φακελάκια ξερή μαγιά, 1 κ. σ. ζάχαρη, 1κ. γλυκού. αλάτι 2-3 κ. σ. σπορέλαιο, αλεύρι περίπου 4-5 κούπες αυτά για την ζύμη ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί το αλεύρι στο τέλος όσο χρειαστεί να γίνει η ζύμη μαλακή και την σκεπάζουμε και την αφήνουμε να φουσκώσει.

Γέμιση :
Τσιγαρίζω 1ξερο κρεμμύδι 4-5 φρέσκα κρεμμύδια λίγο πράσο προσθέτουμε και τις πατάτες που τις έχουμε βράσει και τις έχουμε λιώσει ελαφρώς με το πιρούνι αλάτι πιπέρι ρίγανη.
Τα γεμίζουμε κόβοντας λίγη ζύμη και ανοίγοντάς την την κλείνουμε .
Και..... Καλή όρεξη..
Τηγανίζουμε ή τα ψήνουμε με λαδόκολλα στο ταψί.

Συνταγή από Nana Aslanoglou- Οι χρυσοχερες-ηδες


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ