Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019

Λαδοραβανί Ηπείρου !!!





Όπως το έφτιαχνε η γιαγιά μου και το έφτιαξα για τη μαμά μου που είναι το αγαπημένο της γλυκό 💞

Υλικά:
Δύο πακέτα σιμιγδάλι ψιλό των 500 γρ.
1 πορτοκάλι και το χυμό του και το ξύσμα
1 λεμόνι μέτριο και το χυμό και το ξύσμα
4 νεροπότηρα νερό
2 νεροπότηρα ελαιόλαδο
1 βανίλια
1 kg ζάχαρη

Σουσάμι για πασπάλισμα (ή και ζάχαρη-κανέλα )

Εκτέλεση:
Σε μεγάλη κατσαρόλα ρίχνω όλα τα υλικά εκτός από το σιμιγδάλι.
 Ανακατεύω με ξύλινη σπάτουλα σε μέτρια με δυνατή φωτιά να λιώσει η ζάχαρη .
Μόλις αρχίζει και κοχλάζει ρίχνω λίγο λίγο το σιμιγδάλι και ανακατεύω καλά και χαμηλώνω τη φωτιά.
Θα πήξει πολύ σαν το χαλβά και θέλει λίγο δύναμη το ανακάτεμα.
Αφαιρώ απ τη φωτιά
Προθερμαίνω φούρνο στους 180° και σε ένα ταψί 30×40 λαδωμένο καλά ρίχνω το μείγμα το ισιώνω με τα χέρια ή σπάτουλα.
Χαράσσω όπως το μπακλαβά να βγουν ρόμβοι τα κομμάτια ρίχνω σουσάμι και ψήνω μια ώρα να ροδοκοκκινίσει ωραία από πάνω.
Το αφήνουμε να κρυώσει καλά και σερβίρουμε!

Συνταγή από Karolina Mega‎-Οι χρυσοχερες-ηδες


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ