Μπιφτέκια πολύ αφράτα με καραμελωμένα κρεμμύδια!!Γίνονται πολύ ωραία και νόστιμα !!!🌺
Υλικά:
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
3 κρεμμύδια
4 κσ βούτυρο
1 κσ χοντρό αλάτι
1/4 κσ πιπέρι μαύρο
2 κσ ξύδι μπαλσάμικο
1/2 κούπα τσένταρ τριμμένο
2 κσ φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό
Λίγη ρίγανη
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Σε ένα τηγάνι λιώνουμε τις 2 κσ βούτυρο από τις 4 σε μέτρια θερμοκρασία.
Ρίχνουμε τα κρεμμύδια, τα πασπαλίζουμε με το χοντρό αλάτι και ανακατεύουμε.
Τα αφήνουμε να ψηθούν για περίπου 40 με 50 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία ανακατεύοντας συνεχώς συνεχώς, και μέχρι να μειωθούν αρκετά σε μέγεθος και να καραμελώσουν ωραία.
Βάζουμε τον κιμά σε μπολ και προσθέτουμε το πιπέρι, το ξύδι, το τσένταρ και τον μαϊντανό, τα καραμελωμένα κρεμμύδια αφού κρυώσουν λίγο, ανακατεύουμε και πλάθουμε μπιφτέκια.
Σε ένα πυρέξ ρίχνουμε τις άλλες δύο κσ βούτυρο λιωμένες και βάζουμε τα μπιφτέκια μας. Πασπαλίζουμε με ρίγανη και ελάχιστο ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα στους 180 βαθμούς για περίπου 30 με 40 λεπτά, ανάλογα πάντα τον φούρνο.
Ελέγχουμε στη μέση του χρόνου και γυρνάμε τα μπιφτέκια μας.
Καλή επιτυχία!!
Συνταγή από Elena Psillia οι χρυσοχερες-ηδες
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ