Υλικά για την γέμιση :
Ένα πακέτο κοφτό μακαρονάκι βρασμένα αλντέντε και ελαφρώς λαδωμένα.
Μιάμιση κούπα σπανάκι ζεματισμένο
Μισή κούπα κρεμμυδάκι φρέσκο
Άνηθο - αλάτι - πιπέρι
Μία μεγάλη συσκευασία τυρί κρέμα κλασική
Μία κούπα τριμμένο γκούντα
Μία κούπα γραβιέρα Νάξου
Μία κούπα ρεγκάτο
Μία κούπα κρέμα γάλακτος μαγειρικής
3 αυγά
.............
10 φύλλα για πίτα ( σπιτικά)
στα αγοραστά θα χρειαστείτε μιάμιση συσκευασία περίπου
.............
Εκτέλεση γέμισης :
Στραγγίζουμε το σπανάκι από τα υγρά του.
Βάζετε να σοτάρεται το κρεμμύδι και προσθέτετε το σπανάκι, αλάτι πιπέρι και τέλος τον άνηθο.
Αφήνετε να κρυώσει.
Ανακατεύετε το τυρί κρέμα, τα αυγά και την κρέμα γάλακτος στο μπλέντερ να γίνουν ρευστή κρέμα.
Ύστερα ενώνετε όλα τα υλικά της γέμισης μαζί.
( μακαρόνια, κασέρια, σπανάκι, κρέμα)
Βουτυρώνουμε το μεγάλο ταψί της κουζίνας. (βαθύ)
Στρώνουμε το πρώτο φύλλο με τις άκρες να εξέχουν. ( αν είναι τα αγοραστά θα χρειαστείτε δύο φύλλα)
Βουτυρώνετε και βάζετε ένα φύλλο βουτυρωμένο μέσα στο ταψί χωρίς να εξέχει.
Επαναλαμβάνετε την διαδικασία μέχρι να έχετε πέντε στρώσεις συνολικά.
Βάζετε την γέμιση και βάζετε άλλα τέσσερα φύλλα βουτυρωμένα.
Το τελευταίο πρέπει να εξέχει και αυτό.
Κάνετε τον κόθρο γύρω - γύρω με τα φύλλα που εξέχουν. Βουτυρώνετε, χαράζεται και πασπαλίζετε με σουσάμι.
Ψήνετε στους 180 βαθμούς μέχρι να ψηθεί ομοιόμορφα πάνω κάτω η πίτα.
Καλή επιτυχία
Συνταγή από Pantelidoy Oyrania -Oι χρυσοχερες-ηδες !
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ