Υλικά
1κιλο σύκα 800
γρμ ζάχαρη
100 γρμ γλυκόζη
1 λεμόνι
Αφού τα πλύνω και τρυπήσω από το κάτω μέρος ούτως ώστε να βγει το τυχόν σπόροι έπειτα το ξεπικριζω 2 φορές και μου είπε η φίλη μου να το βάλω σε γαλάζοπετρα για λίγο -η μαμά μου το έβαζε σε ασβέστη -
Μετά το ξεπλύνω και το βράζω με το νερό και τη ζάχαρη τέλος τη γλυκόζη και το λεμόνι μόλις δω να δένει το σιρόπι !
Συνταγή από Σοφια Γρηγοριαδου "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Υλικά
1κιλο σύκα 800
γρμ ζάχαρη
100 γρμ γλυκόζη
1 λεμόνι
Αφού τα πλύνω και τρυπήσω από το κάτω μέρος ούτως ώστε να βγει το τυχόν σπόροι έπειτα το ξεπικριζω 2 φορές και μου είπε η φίλη μου να το βάλω σε γαλάζοπετρα για λίγο -η μαμά μου το έβαζε σε ασβέστη -
Μετά το ξεπλύνω και το βράζω με το νερό και τη ζάχαρη τέλος τη γλυκόζη και το λεμόνι μόλις δω να δένει το σιρόπι !
Συνταγή από Σοφια Γρηγοριαδου "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ