Γεμιστά και ντολμαδάκια με κιμά !!! 😋😋
Υλικά
5 ντομάτες
5 πιπεριές
6-7 κολοκύθια
2 πατάτες
1 τάπα αμπελόφυλλα
Γέμιση
500 γρ. κιμά ανάμικτο
2 κούπες ρύζι γλασέ
2 κρεμμύδια ξερά
4 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 μάτσο μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 νεροπότηρο ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
Την γέμιση από ντομάτες και κολοκύθια τα αλέθομαι στο μουλτι μαζί με τα κρεμμύδια χωρίς να τα λιώσουμε σαν ψιλοκομμένα...✓
Εκτέλεση αμπελόφυλλα
Σοτάρουμε τον κιμά με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να διαλύσει και να ασπρίσει.
Ζεματάμε τα αμπελόφυλλα σε βραστό νερό.
Αδειάζουμε όλα τα λαχανικά μας και ενώνουμε όλα τα υλικά για τη γέμιση.
ανακατεύουμε πολύ καλά και γεμίζουμε πρώτα τα αμπελόφυλλα, τα τοποθετούμε στο πάτο της γάστρας και από πάνω βάζουμε τα γεμιστά.
Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο αλάτι και δύο κούπες νερό.
Ψήνουμε στους 220- 200 βαθμούς για μια ώρα περίπου...✓
Το Τζατζίκι
Γιαούρτι -σκόρδο-λάδι -ξύδι αγγούρι τριμμένο και στυμμένο και λίγο αλάτι .
Ολα μαζί .
Οι ποσότητες ανάλογα την προτίμησή μας και την ποσότητα .
ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Marina Xatzidaki =ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ -ΗΔΕΣ
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ