Σπέσιαλ ρεβανί στα πήλινα !!!
ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
500 γραμμάρια σιμιγδάλι χοντρό,
1 βανίλια,
1 κούπα γάλα,
1 κούπα σπορέλαιο,
6 αυγά,
ξύσμα ενός φυσικού λεμονιού,
μισή κούπα ζάχαρη
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν,να ασπρίσουν.
Προσθέτουμε,γάλα,σπορέλαιο, σιγδάλι,βανίλια,1 μπέικιν,και το ξύσμα.
Τοποθετούμε σε καλά βουτυρωμένο πήλινα το μείγμα και τα.ψήνουμε στους 180 βαθμούς προθερμασμένο αντιστάσεις μεσαία σχάρα πάνω κάτω για.30 λεπτά ανάλογα τον φούρνο.
ΣΙΡΟΠΙ:
3 κούπες ζάχαρη,
3 κούπες νερό,
το χυμό μισού φρέσκου λεμονιού,
2 κουταλιές της σούπας αγελαδινό βούτυρο:
Βράζουμε 3 λεπτά και όταν το κατεβάσουμε προσθέτουμε το βούτυρο.
Σιροπιάζομαι κρύα ρεβανί με χλιαρό σιρόπι!
Σερβίρουμε με παγωτό!!
ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Tzeni Tsanaktsidou Αγαπάμε Μαγειρική !!!! Αγαπάμε Ζαχαροπλαστική !!!!
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Tzeni Tsanaktsidou Αγαπάμε Μαγειρική !!! Αγαπάμε Ζαχαροπλαστική !!!!