Κυριακή 21 Ιουλίου 2019

Ντολμαδάκια με αμπελόφυλλα!!!



Υλικά

1 τάπα αμπελόφυλλα... περίπου 200
400 γρ κιμά ανάμικτο
1 κούπα ρύζι γλασέ
2 κρεμμύδια τριμμένα
1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 ντομάτα τριμμένη
Ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά πολύ καλά, και αρχίζουμε να τυλίγουμε.
Τα αραδιάζουμε με σειρά στη κατσαρόλα, ρίχνουμε λίγο ακόμα ελαιόλαδο αλάτι και νερό να τα σκεπάζει.
Τοποθετούμε ένα ρηχό πιάτο από πάνω και αρχίζουμε το μαγείρεμα σε δυνατή θερμοκρασία μέχρι να πάρει βράση.
Χαμηλώνουμε στο μισό και ψήνουμε για 40 λεπτά.
Γυρίζουμε με προσοχή κρατώντας το πιάτο καλά, και αδειάζουμε το ζωμό σε μικρή κατσαρόλα.
Πρέπει να έχουμε γύρω στα 200 γρ ζωμό... ✓

Προσθέτουμε άλλο τόσο νερό και το βάζουμε να βράσει.
Εντωμεταξύ χτυπάμε στο μούλτι 2 αυγά ρίχνουμε το χυμό 1-2 λεμονιών και 2 κοφτές κουταλιές κορν φλάουρ.
Ρίχνουμε το μείγμα στο ζωμό που βράζει ανακατεύοντάς συνεχώς μέχρι να πήξει...✓
Καλό είναι να το περάσουμε από σουρωτήρι για τυχόν κομπάκια...✓
Καλή επιτυχία !!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Marina Xatzidaki ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ -ΗΔΕΣ