Κυριακή 18 Αυγούστου 2019

Ρεβανί αφράτο εξαιρετικό !!



 ΣΠΕΣΙΑΛ ΡΕΒΑΝΙ ΓΛΥΚΟ ΟΣΟ ΠΡΕΠΕΙ ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΟ ΟΣΟ ΠΡΕΠΕΙ ΑΦΡΑΤΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΕΥΚΟΛΟ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΓΕΥΣΤΙΚΟ!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ:
5 αυγά,
500 γραμμάρια σιμιγδάλι χοντρό,
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ,
1 βανίλια,
100 γραμμάρια ζάχαρη,
200 ml γάλα,
200 ml σπορέλαιο,
ξύσμα ενός λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
Ρίχνουμε το γάλα,το σπορέλαιο, το σιμιγδάλι,το μπέικιν την βανίλια,και το ξύσμα.
Τοποθετούμε το μείγμα.σε ταψάκι βουτυρωμένο καλά νούμερο 30) και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο αντιστάσεις μεσαία σχάρα στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά ανάλογα τον φούρνο.

ΣΙΡΟΠΙ ΥΛΙΚΑ:
4 ποτήρια νερού μεσαία νερό,
4 ποτήρια νερού μεσαία ζάχαρη,
το χυμό από ένα μισό λεμόνι,
1 κουτάλια της σούπας αγελαδινό βούτυρο.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βράζουμε το νερό,με την ζάχαρη για 4 λεπτά στο τελευταίο λεπτό ρίχνουμε το χυμό και όταν το κατεβάσουμε προσθέτουμε το βούτυρο.

ΣΙΡΟΠΙΑΣΜΑ
Κρύο γλυκό,ζεστό σιρόπι!Σερβίρουμε με παγωτό,η και σκέτο!

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Tzeni Tsanaktsidou‎ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!