Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2019

Κιουνεφέ!!!

Πανεύκολο σιροπιαστό υπέροχο Θεικό  Κιουνεφέ ΜΟΝΟ με 3 υλικά !!! Θα σας ξετρελάνει !!!

ΥΛΙΚΑ
    1 πακέτο φύλλο κανταΐφι (450-500 γρ.)
    150 γρ. βούτυρο αγελάδας, λιωμένο
    400 γρ. τυρί κρέμα

ΣΙΡΟΠΙ
    300 γρ. νερό
    200 γρ. ζάχαρη
    1/2 λεμόνι τον χυμό του
Βράζουμε για 3 λεπτά από την αρχή του βρασμού και το αφήνουμε να κρυώσει πολύ πολύ καλά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το φύλλο κανταΐφι σε μια επιφάνεια και μαδάμε όσο περισσότερο μπορούμε τις ίνες με τα χέρια μας για να τις ξεμπλέξουμε.
Έπειτα τις ψιλοκόβουμε λίγο μ’ ένα μαχαίρι.
Σ’ ένα μπρίκι λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά (να μην κάψει).
Αλείφουμε ένα ταψάκι 30Χ40  με λίγο βούτυρο, παίρνουμε την μισή τούφα κανταΐφι, την απλώνουμε στο σκεύος και την πιέζουμε πολύ καλά ώστε να γίνει επίπεδη και να πάρει το σχήμα του σκεύους.


Μ’ ένα πινέλο τη ραντίζουμε με λιωμένο βούτυρο, ώστε να βραχεί ελαφρώς.
Χτυπάμε το τυρί με το μίξερ χειρός ή με αυγοδάρτη, ώστε να μαλακώσει και να γίνει σαν κρέμα, παίρνουμε  από αυτό το μείγμα τυριού  και το απλώνουμε πάνω στο κανταΐφι.
Σκεπάζουμε με την υπόλοιπη  τούφα κανταΐφι, έτσι ώστε να μη μένουν κενά.
Πιέζουμε το κιουνεφέ με την παλάμη πολύ καλά ώστε να γίνει όσο το δυνατόν πιο επίπεδο και συμπαγές.


Ραντίζουμε την επιφάνεια με λίγο βούτυρο με το πινέλο και βάζουμε το γλυκό για μισή ώρα στο ψυγείο να κρυώσει και να σφίξει.
Προθερμασμένο φούρνο.
Ψήνουμε στους 160 βαθμούς  για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνειά τους.
Μόλις είναι έτοιμο το κιουνεφέ, τα σιροπιάζουμε αμέσως με λίγο κρύο σιρόπι και σερβίρουμε αμέσως.

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ