Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2019

Χταποδάκι ξιδάτο !!!




 Χταπόδι ξιδάτο -Υπέροχος μεζές για ουζάκι !!!

    1 χταπόδι γύρω στο 1 1/2 κιλό
    1 φλ. παρθένο ελαιόλαδο
    1 φλ. λευκό ξίδι
    1 φλ. λευκό ξηρό κρασί
    1 δαφνόφυλλο
    5-6 κόκκους πιπέρι μαύρο
    1 κ.σ. ρίγανη



Βάζουμε  το χταπόδι σε κατσαρόλα .
Το περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, το ξίδι και το κρασί.
Ρίχνουμε μέσα το δαφνόφυλλο και το πιπέρι και τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 40΄  ή έως ότου μαλακώσει (ανάλογα  το χταπόδι).
Όταν μαλακώσει, το βγάζουμε σε πιατέλα.
 Έτσι ζεστό το πασπαλίζουμε με ρίγανη αν μας αρέσει.
Μόλις κρυώσει, κόβουμε σε μπουκιές.
Το διατηρούμε στο ψυγείο.

Όταν το σερβίρουμε, το περιχύνουμε με ωμό ελαιόλαδο και λίγες σταγόνες ξίδι.


Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Palmyra Aristou‎