Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2019

Μελιτζανοσαλάτα !!!!




ΥΛΙΚΑ
    1 κιλό μελιτζάνες
    αλάτι,
    πιπέρι
    1 κ.γ. κόλιανδρο, τριμμένο
    ½ κ.γ. πάπρικα
    ½ κ.γ. μπούκοβο-προαιρετικά-
    3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
    1 πιπεριά Φλωρίνης, ψημένη και ψιλοκομμένη
    2 ντομάτες, ξεσποριασμένες και ψιλοκομμένες
    1 κρεμμύδι,ξερό ψιλοκομμένο
    ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
    ½ φλ. ελαιόλαδο
    Χυμό από 1 λεμόνι
    4 κουτ.σούπας μηλόξιδου



ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 °C .
Με ένα πιρούνι τρυπάμε τις μελιτζάνες, τις τοποθετούμε σε ταψί και τις ψήνουμε για 60 περίπου λεπτά.
Βγάζουμε τις μελιτζάνες από το φούρνο, τις κόβουμε στη μέση και τις αφήνουμε να κρυώσουν για λίγο.
Με ένα κουτάλι αφαιρούμε τη σάρκα της μελιτζάνας και τη βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, κόλιανδρο, πάπρικα, μπούκοβο και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε το σκόρδο, την πιπεριά, την ντομάτα, το κρεμμύδι, το μαϊντανό και ανακατεύουμε.
Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και το μηλόξιδου και χτυπάμε με το πιρούνι , μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Περιχύνουμε τη μελιτζανοσαλάτα-δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι, αν χρειάζεται, και ανακατεύουμε.
Σκεπάζουμε το μπολ με καπάκι και βάζουμε στο ψυγείο για 60 τουλάχιστον λεπτά, να ανακατευτούν τα αρώματα και σερβίρουμε ή διατηρούμαι στο ψυγείο σκεπασμένη για λίγες ημέρες --αν μείνει ..!!!!



ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ