Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2019

Τούρτα Ραφαέλο !!!



Απολαυστική εξωτική τούρτα Ραφαέλο !!!!
Η γεύση της καρύδας του γάλα καρύδας και της λευκής σοκολάτας το απογειώνει!!!!!

Υλικά
9 αυγά 100 γρμ σιμιγδάλι( λιγότερο από 1 φλιτζάνα τσαγιού)
100 γρμ αλεύρι ( λιγότερο από 1 φλυτζάνα)
2 και 1/2 κγ μπέκιν
2 βανίλιες
1 ποτήρι του νερού ζάχαρη


Εκτέλεση
Χτυπάμε κρόκους με ζάχαρη για αρκετή ώρα.
 Σε ένα λεκανακι ανακατεύω αλεύρι σιμιγδάλι βανίλιες μπέκιν και ρίχνω λίγη μαρέγκα λίγο αλεύρι εναλλάξ
Τοποθετώ σε βουτυρωμένο ταψάκι Νο 28 με λαδόκολλα και ψήνω στους 170° για 1/2 h

Σιρόπι
2 και 1/2 ποτήρια ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
Ένα φλυτζανάκι γάλα καρύδας βράσιμο 7 λεπτά.



Χωρίζω σε δυο πάτους το παντεσπάνι σιροπιάζω τον κάθε πάτο και πασπαλίζω με καρύδα
Κάνω μια κρέμα άνθος αραβοσίτου βανίλια με 2 ποτήρια γάλα Νουνου να βράσουν
Σε 1 ποτήρι γάλα καρύδας διαλύω 7 κσ κοφτές άνθος και 7 κσ κοφτές ζάχαρη και το ρίχνω στο βρασμένο γάλα σε μέτρια φωτιά δένω την κρέμα μου αποσύρω ρίχνω 1 κρόκο αυγού και 2 κσ lurpak και μισή πλάκα λευκή σοκολάτα ανακατεύω να λιώσουν .
Αφήνω να κρυώσει ανακατεύοντας που και που.



Κάνω την σαντιγί μου με 3 κρέμες γάλακτος Νουνού και μισή φλιτζάνα άχνη μόλις σταθεροποιηθεί ανακατεύω την μισή στην κρέμα άνθος
Τώρα πάμε στον πρώτο σιροπιασμένο πάτο και στρώνω την μισή κρέμα επάνω
Τοποθετώ τον δεύτερο σιροπαρισμενο πάτο επάνω κρέμα και την υπόλοιπη σαντιγί
Τελειώνω με το στόλισμα.
μπόλικη καρύδα και μπαλίτσες Ραφαέλο ολόκληρες και κομμένες στην μέση και φυσικά αμύγδαλο πραλίνα.
Καλή επιτυχία!!!

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ  Μαιρη Καπνιση ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!