Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019

Καρυδόπιτα η παραδοσιακή !!!


ΣΠΕΣΙΑΛ ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ ΜΕ ΠΑΓΩΤΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ!!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ:
10 αυγα χωρισμένα.
1/2 φλ.τσαγιού ζάχαρη.
1/2 φλ.τσαγιού καρυδόψιχα.
1/2 φλ.τσαγιού φρυγανιά κοπανισμένα.
1 κουτ.γλυκού κανέλα σε σκόνη.
1 κουτ.γλυκού γαρίφαλο.
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι.

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ.
2 και 1/2 φλ.τσαγιού ζάχαρη.
1 και 1/2 φλ.τσαγιού νερό.
Φλούδα από 1 πορτοκάλι.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βράζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι για 5 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει!
Χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη!
Ανακατεύουμε με το καρύδι,τη φρυγανιά,τα μπαχαρικά,και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα!
Ενώνουμε προσεκτικά τα δυο μείγματα ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα!
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 45 λεπτά!
Περιχύνουμε την καρυδόπιτα με το κρύο σιρόπι!
Αφήνουμε τουλάχιστον 15 λεπτά πριν την κόψουμε!
Υλικά για 12 κόμματα!!!!!
Ταψί 26 νούμερο και λαδόκολλα!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΚΑΙ ΦΩΤΌ ΑΠΟ Tzeni Tsanaktsidou‎ ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!