Τσακιστές ελιές κι ο τρόπος που τις φτιάχνουμε !!!
Ελιές πράσινες κατά βούληση
χονδρό αλάτι για την άλμη
λεμονάκι για άρωμα
Ριγανίτσα!!
Έπλυνα και έσπασα τις ελιές με μια πετρούλα!!
Τις έβαλα με μια μεγάλη λεκάνη και για δυο εβδομάδες άλλαζα το νερό κάθε μέρα μέχρι να ξεπικρίσουν!!
Τέλος αφού δοκίμασα και ήταν ένταξή έβρασα τα βάζα και τις έβαλα μέσα.
Γέμισα τα βάζα με σκέτο νερό, και μετά έριξα το νερό αυτό από τα βάζα μου μέσα σε μια κατσαρόλα.
Αυτό το κάνω για να μετράω το νερό που θα φτιάξω την άλμη.
Τέλος μέσα στο νερό διέλυσα χόνδρο αλάτι τόσο όσο να βάζω ένα αυγό μέσα και να επιπλέει πάνω πάνω στην επιφάνεια του νερού.
Όσο είναι ένα κέρμα το άνοιγμα του από πάνω να φαίνεται έξω από το νερό.
Δείτε την φωτογραφία!!
Όταν είναι έτοιμη η άλμη και αφού την έχω μετρημένη από πριν για να είναι και πετυχημένη μπαίνει όλη μέσα στα βάζα και βάζω από δυο φέτες λεμονάκι και μια κουταλιά ρίγανη στο κάθε βάζο και λίγο λαδάκι από πάνω να σκεπάζει τις ελιές.
Βράζω τα καπάκια για 5 λεπτά και κλείνω τα βάζα!!
Συνταγή και φωτό από Gogo SamiouΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ