Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2019

Ρεβίθια κοκκινιστά στον φούρνο !!!

Πεντανόστιμα, θρεπτικά  γευστικότατα  ρεβίθια θα σας αρέσουν  παρόλο που είναι τόσο απλά !!!!

ΥΛΙΚΑ
500 γρ. ρεβίθια
2 ξερά κρεμμύδια μεγαλούτσικα
2 σκελίδες σκόρδου
3 φύλλα δάφνης
 ελαιόλαδο
1 κουτ.σούπας πελτές τομάτας
3 ώριμες ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
βραστό νερό
αλάτι & πιπέρι
1/2 κοφτό κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
1/2 κ.γ πάπρικα γλυκιά
1 κύβο --προαιρετικά --

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Από το προηγούμενο βράδυ μουλιάζουμε τα ρεβίθια σε άφθονο νερό .
Την επόμενη ημέρα, σουρώνουμε και τα ξεπλένουμε πολύ καλά .
Τα ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα με 1,5 λίτρο βραστό νερό και τα αφήνουμε σε δυνατή φωτιά για 40 λεπτά αφαιρώντας με μια κουτάλα τον αφρό που δημιουργείται.
Θα τα δοκιμάσουμε να έχουν βράσει- μαλακώσει .
Εν τω μεταξύ, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε σε ελαιόλαδο τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, το σκόρδο.
Μόλις μαλακώσει και γίνει διάφανο το κρεμμύδι, προσθέτουμε τον πελτέ τομάτας και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, αλάτι, πιπέρι την ζάχαρη  και γλυκιά πάπρικα.
Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για 10 λεπτα και την τραβάμε από τη φωτιά.
‘Όταν βράσουν τα ρεβίθια, τα αδειάζουμε μαζί με τον ζωμό τους σε μία γάστρα ή  ένα πυρέξ ή ταψί. Τα περιχύνουμε με τη σάλτσα τομάτας και ανακατεύουμε πολύ καλά .
Δοκιμάζουμε λίγο την σάλτσα μήπως θέλει λίγο αλατάκι ακόμη.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα για 30 λεπτά μέχρι να πήξει και να μελώσει η σάλτσα τους .

Εγώ προσθέτω μέσα στην σάλτσα κι ένα κύβο .!

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ