Τραβηχτές Μάνης!!!!❤️😊
Αφράτες τραγανές απέξω μέσα αφρός!!Τίποτα δύσκολο όλα εύκολα για αυτήν την λιχουδιά!!
Εμείς τις τρώμε αλμυρές με φετούλα πάντα αλλά καμία φορά και με μέλι!!!
Συνταγή
1 κιλό αλεύρι μπλε (περίπου συνήθως μου μένουν 150γρ)
Αλάτι 2κ.γ
2 φάκελοι μαγιά ξηρή
5 κ.σ λάδι
500γρ νερό χλιαρό
Πρώτα το νερό σε μια λεκάνη χλιαρό όχι καυτό όμως,με το λάδι και την μαγιά!
Χτυπάω με αυγοδάρτη να ανακατευτεί και σκεπάζω για 10 λεπτά να δράσει η μαγιά!!
Μετά κοσκινίζω αλεύρι και ανακατεύω μέσα του το αλάτι!
Ρίχνω μέσα στην λεκάνη με την μαγιά λίγο λίγο το αλεύρι δεν το παίρνει όλο (150γρ περίπου θα περισσέψουν) θα το δείτε όμως να έχετε μια ζύμη μαλακιά αλλά όχι να κολλάει!
Σκεπάζω και αφήνω 1μιση 2 ώρες να ανέβει!
Μετά κάνω πείραμα αν θέλω να δω αν είναι έτοιμη με το δάχτυλο!
Την τρυπάω στην μέση και αν δω πως δεν ξαναφουσκώνει σημαίνει πως είναι έτοιμη!!!
Την κόβω μπαλάκια όσο μια ντομάτα μικρή περίπου!
Με λαδωμένα χέρια ανοίγω τραβώντας της αριστερά δεξιά και σε καυτό λάδι τηγανίζω να χρυσαφισει και από της δύο μεριές!
Σε απορροφητικό για αρχή μετά σερβίρω με ότι μου αρέσει!!!
Καλή απόλαυση !!!
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Γιώργος Κρεουζης Αγγελικη Πετρακη-ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ