Απολαυστικές πατάτες ..απλές και εύκολες !!!
Ετοιμασία με ποσότητα τις αρεσκείας σας .
πατάτες μεγάλες, ψημμένες
τυρί -τυροκαυτερή
πιπεριά Φλωρινης ψιλοκομμένη
Κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
κρεμα γάλακτος λίγη σε κάθε πατάτα 1 κουταλιά της σούπας υπολογίστε
Aλάτι
Πιπέρι
Πως το φτιάχνουμε:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 και ψήνουμε τις πατάτες πλυμένες στεγνωμένες και τυλιγμένες σε αλουμινόχαρτο μέχρι να τρυπιούνται και να τρώγονται .
Σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και την πιπεριά Φλωρίνης πολύ λίγο με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να μαραθούν να μαλακώσουν περίπου 10 λεπτά.
Στη συνέχεια, κόβουμε με το μαχαίρι ένα καπέλο από την πατάτα, δηλαδή περίπου τα 2/3 του ύψους της.
Αδειάζουμε από τις πατάτες αρκετό από το εσωτερικό τους .
Τοποθετούμε το εσωτερικό της πατάτας σε ένα μπολ.
Στο μπολ αυτό φτιάχνουμε πουρέ πατώντας με το πιρούνι προσθέτοντας λίγη τυροκαυτερή και το κρεμμυδάκι με τις Φλωρίνης το σοταρισμένο, και λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι , ξανά ,ψιλοκομμένο το άσπρο μέρος .
Επίσης προσθέτουμε και λίγη κρέμα γάλακτος λίγο αλάτι λίγο πιπέρι και τα ανακατεύουμε .
Γεμίζουμε με αυτό το μείγμα της πατάτες και τις ψήνουμε για 10 λεπτά ξανά.
Οταν τις βγάλουμε προσθέτουμε από πάνω μπόλικη τυροκαυτερή και λίγα φυλλαράκια μαϊντανό ή σέλινο ή άνηθο ..
Μπορείτε αντί για τυροκαυτερή να βάλετε τυρί κρέμα .
Φωτό και συνταγή από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ.
Ετοιμασία με ποσότητα τις αρεσκείας σας .
πατάτες μεγάλες, ψημμένες
τυρί -τυροκαυτερή
πιπεριά Φλωρινης ψιλοκομμένη
Κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
κρεμα γάλακτος λίγη σε κάθε πατάτα 1 κουταλιά της σούπας υπολογίστε
Aλάτι
Πιπέρι
Πως το φτιάχνουμε:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 και ψήνουμε τις πατάτες πλυμένες στεγνωμένες και τυλιγμένες σε αλουμινόχαρτο μέχρι να τρυπιούνται και να τρώγονται .
Σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και την πιπεριά Φλωρίνης πολύ λίγο με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να μαραθούν να μαλακώσουν περίπου 10 λεπτά.
Στη συνέχεια, κόβουμε με το μαχαίρι ένα καπέλο από την πατάτα, δηλαδή περίπου τα 2/3 του ύψους της.
Αδειάζουμε από τις πατάτες αρκετό από το εσωτερικό τους .
Τοποθετούμε το εσωτερικό της πατάτας σε ένα μπολ.
Στο μπολ αυτό φτιάχνουμε πουρέ πατώντας με το πιρούνι προσθέτοντας λίγη τυροκαυτερή και το κρεμμυδάκι με τις Φλωρίνης το σοταρισμένο, και λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι , ξανά ,ψιλοκομμένο το άσπρο μέρος .
Γεμίζουμε με αυτό το μείγμα της πατάτες και τις ψήνουμε για 10 λεπτά ξανά.
Οταν τις βγάλουμε προσθέτουμε από πάνω μπόλικη τυροκαυτερή και λίγα φυλλαράκια μαϊντανό ή σέλινο ή άνηθο ..
Μπορείτε αντί για τυροκαυτερή να βάλετε τυρί κρέμα .
Φωτό και συνταγή από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ.