Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2019

Χαλβάς γευστικός με αμύγδαλα !!!



ΣΠΕΣΙΑΛ,ΥΠΕΡΟΧΟΣ,ΓΕΥΣΤΙΚΟΣ ΧΑΛΒΑΣ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΑ!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ:
500 γραμμάρια χονδρό σιμιγδάλι,
100 ml ελαιόλαδο,
250 γραμμάρια ζάχαρη,
3 νεροπότηρα νερό,
100 γραμμάρια άσπρα αμύγδαλα,
λίγο κανέλα.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε το σιμιγδάλι και το λάδι σε βαθύ τηγάνι και ανακατεύουμε στο χαμηλό μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.
Στο τελευταίο πεντάλεπτο ρίχνουμε και τα αμύγδαλα και την κανέλα.
Βάζουμε στην κατσαρόλα το νερό και την ζάχαρη και μόλις αρχίζει να βράζει ρίχνουμε το μείγμα σιμιγδαλιού ανακατεύουμε και κλείνουμε το καπίκι αφήνουμε στο χαμηλό να βρίσει 3 λεπτά.
Το κατεβάζουμε βάζουμε ενδιάμεσα στο καπίκι και στην κατσαρόλα μια πετσέτα νωπή κουζίνας και το κλίνουμε κακά.
Το αφήνουμε για 20 λεπτά.
Στην συνεχεία το βγάζουμε σε ότι σκεύος θέλουμε!

Συνταγη κ φωτό Tzeni Tsanaktsidou‎ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!