Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2019

Σαραγλί !!!


Τραγανά σαραγλάκια που μοσχοβολάνε βούτυρο !!

Υλικά
1 πακέτο κρούστα..εγώ βάζω πάντα φύλλα Βηρυτού
150γρ καρυδιά ωμά
150γρ αμύγδαλα ωμά
250 γρ βούτυρο λιωμένο Καλαβρύτων υπάρχει στον Γαλαξία
1 κουτ του γλυκού κανέλα
1/2 κουτ του γλυκού γαρίφαλο φιστίκι αυγινής για το πασπάλισμα η καρύδια.

 Για το σιρόπι
2 κούπες νερό
3 ζάχαρη
3 κουτ σούπας μελί καλό
5 σταγόνες μαστιχέλαιο
χυμό από μισό λεμόνι
φλούδα από λεμόνι

Εκτέλεση
Έκοψα τα καρύδια και τα αμύγδαλα στο μπλέντερ όχι να γίνουν λιώμα και ανακάτεψα μαζί την κανέλα και το γαρίφαλο ανά ένα φύλλο έριχνα επάνω μείγμα από την γέμιση και με μια βέργα το δίπλωνα σε ρολάκια το σούρωσα όσο μπορούσα με τα χέρια , έριξα πάνω το λιωμένο βούτυρο που το έκαψα στην κατσαρόλα και το άφησα για 15 λεπτά να απορροφήσει καλά όλο το βούτυρο.
Το έψησα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 50 λεπτά.
Είχα βράσει το σιρόπι μου για 10 λεπτά έριξα ζεστό σιρόπι σε ζεστό γλυκό.....ζεστά και τα δυο άλλα ΟΧΙ καυτά.!!

Συνταγη εκτέλεση κ φωτό από Gogo Samiou ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ