Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2019

Αρνάκι στον φούρνο παραδοσιακό από Σάμο !!!


ΑΡΝΑΚΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΤΟΝ ΣΑΜΙΩΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ !!


Υλικά -Εκτέλεση
Πάνω στο κρέας αλείφουμε πελτέ σπιτικό που τον φτιάχνουμε εμείς στα σπίτια μας και είναι αλμυρός, όμως εσείς μπορείτε να βάλετε 3 κουταλιές τις σούπας καλά γεμάτες πελτέ και να τον ανακατέψτε με μπόλικο αλάτι και έτσι να γίνει ο αλμυρός, και με αυτό αλείφεται το αρνί η κατσίκι και από πάνω ο σκεπάζετε με την μπόλια του μετά με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο.
Επίσης ρίχνουμε νερό στο ταψί και έχτρα σάλτσα μέσα και λαδάκι, και ψήνουμε τουλάχιστο 2και 1/2 ώρες χωρίς να ανοίγουμε το αλουμινόχαρτο..!!
Στο τέλος και πριν γίνει καλά το κρέας συμπληρώνουμε νεράκι άμα θέλει και ρίχνουμε πατάτες και αφήνουμε το κρέας χωρίς το αλουμινόχαρτο για να ροδίσει και να γίνει η πέτσα του, αν έχει ροδίσει το κρέας και είναι έτοιμο το σκεπάζουμε με το αλουμινόχαρτο πάλι μέχρι να γίνουν η πατάτες η το βγάζουμε τελείως από το ταψί.
Όταν γίνουν οι πατάτες μπορούμε να ρίξουμε και στο μισό ταψί μακαρόνια μέσα να είναι μισό μισό , τα οποία προσέχουμε να μην μας λασπώσουν ..!!!
Το φαγητό αυτό είναι ξεχωριστό και μοναδικό στην γεύση που θυμίζει χωριό!!

Συνταγη και φωτογραφία από Γωγώ Σαμίου!