ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΙΟ ΑΦΡΑΤΗ,ΓΕΥΣΤΙΚΗ ,ΥΠΕΡΟΧΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΤΣΟΥΡΕΚΙ ΠΟΥ ΕΧΩ ΦΤΙΑΞΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ!!!!
ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ:
1 κιλό αλεύρι ,
500 ml γάλα φρέσκο ,
250 γραμμάρια βούτυρο αγελαδινό,
2 βανίλιες,
2 πορτοκάλια το ξύσμα τους,
1 κουταλάκι του γλυκού μαχλέπι,
1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό μαστίχα σε σκόνη,
μισό κουταλάκι του γλυκού κακουλέ,
3 φακελάκια ξερή μαγιά,ή 25 γραμ νωπή
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι,
200 γραμμάρια ζάχαρη!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Τοποθετούμε το γάλα ζεστό σε ένα μπολ ρίχνουμε τις μαγιάς και από την ζάχαρη 3 κουταλιές της σούπας και ανακατεύουμε με σύρμα ρίχνουμε μερικές κουταλιές από το αλεύρι και κάνουμε ένα πηχτό χυλό!
Το σκεπάζουμε μέχρι να φουσκώσει να αφρίσει!
Βάζουμε.στην λεκάνη το αλεύρι,τις βανίλιες,το ξύσμα,τα μυρωδικά,το προζύμι και ανακατεύουμε με το χέρι!
Σε ένα μπολ βάζουμε 3 αυγά και την ζάχαρη και τα ανακατεύουμε ελαφρώς και τα ρίχνουμε στο αλεύρι με τα υπόλοιπα υλικά που έχουμε!
Τέλος ρίχνουμε λίγο λίγο ζεστό το βούτυρο και ζυμώνουμε θέλουμε λεία.αφράτη μαλακή ζύμη!
Την κάνουμε μπάλα και την χαράζουμε σταυρό!
Την σκεπάζουμε για 2 ώρες!
Στην συνέχεια την πατάμε να ξεφουσκώσει !
Βάζουμε λαδόκολλα σε τσέρκι 28 η και 30 το βάζουμε στην ζύμη το φλουρί και την τοποθετούμε μέσα την πατάμε και την σκεπάζουμε για 30 λεπτά!
Τέλος την αλείφουμε.ελαφρώς με κρίκο αυγού και ψήνουμε.στους 180 βαθμούς τελευταία σχάρα αντιστάσεις μέχρι να ροδοκοκκινίσει καλά!
Τρυπάμε από τα πλαγία με ξυλάκι από σουβλάκι να.δούμε εάν ψήθηκε!!!!!
Συνταγή φωτό εκτέλεση από Tzeni TsanaktsidouΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!