Απλή αλλά πολύ πολύ ωραία που την προτιμώ χρόνια και για το σπίτι αλλά και για τους γονείς και φίλους δωράκι !!! Δεν την αλλάζω με καμία !!!Δοκιμάστε την κι εσείς και θα ενθουσιαστείτε από την γεύση της !!!
Βασιλόπιτα
Υλικά
1 Φλιτζάνι του τσαγιού αμυγδαλόψιχα
1 φλιτζάνι του τσαγιού φρέσκο βούτυρο
η Βιτάμ-εγώ βάζω φρέσκο δίνει άλλη γεύση
2 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
6 αυγά
3 1\2 φλυτζάνια αλεύρι σκληρό
2 κουταλάκια του γλυκού κοφτά μπέκιν πάουντερ
1 \2 κουταλάκι γλυκού αλάτι
1 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα
Εκτέλεση
Zεματάτε την αμυγδαλόψιχα.
Tην ξεφλουδίζετε και μετά την ψιλοκόβετε στο μπλέντερ.
Χτυπάτε το βούτυρο και ρίχνετε λίγη λίγη την ζάχαρη,προσθέτετε ένα ένα τα κροκάδια ΜΟΝΟ των αυγών.
Κοσκινίζετε το αλεύρι μαζί με το μπέκιν πάουντερ και το αλάτι και το ρίχνετε στο μείγμα βουτύρου διαδοχικά με το γάλα ενώ ανακατεύετε ελαφρά.
Χτυπάτε τα ασπράδια των αυγών σε μαρέγκα την προσθέτετε στο μείγμα και το ανακατεύετε ελαφρά με σπάτουλα.
Προσθέτουμε και την αμυγδαλόψιχα ανακατεύοντας
Βάζετε βούτυρο κ πασπαλίζετε με αλεύρι ένα ταψάκι νούμερο 40 [μέγεθος μεγάλης τούρτας ]
ρίχνετε μέσα το μείγμα της βασιλόπιτας την ψήνετε σε μέτριο φούρνο 40 λεπτά περίπου.
Όταν κρυώσει κοσκινίζετε επάνω σε όλη την επιφάνεια ζάχαρη άχνη και στολίζετε με ότι σας αρέσει!!
Μην ξεχάστε το νόμισμα!!
Τυλίξτε σε ένα κομματάκι αλουμινόχαρτο και βάλτε το στην βασιλόπιτα μόλις την βάλετε στο ταψάκι για ψήσιμο . Και του χρόνου με υγεία!!!!
ΑΠΟ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ