Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020

Σουφλέ σπανάκι με σφολιάτα!!!










Οτι νοστιμότερο θα έχετε δοκιμάσει !!!!

ΥΛΙΚΑ
– 1 φύλλο σφολιάτας
– 1 πακετάκι κρέμα γάλακτος μικρό με λίγα λιπαρά
– 1 κιλό σπανάκι- Αγοράζω έτοιμο καθαρισμένο σε συσκευασία φρέσκο όχι κατεψυγμένο -
– 7 με 10 φρέσκα κρεμμυδάκια
– 1 ματσάκι άνηθος (χοντροκομμένο)
– 300 γρ. τυρί φέτα (τριμμένη)
– 250 γρ. τυρί ένταμ ή γκούντα (τριμμένο)
– 7 φέτες μπέικον (ψιλοκομμένες)
– Πιπέρι-καθόλου αλάτι ή ελάχιστο -και καθόλου λάδι




ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Σε ταψάκι που έχουμε λαδώσει καλά και σε όλες τις επιφάνειες του, απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας το τρυπάμε μ ένα πιρούνι να μην φουσκώσει και το ψήνουμε έως ότου ροδίσει. Όταν ετοιμαστεί, το αφήνουμε στην άκρη και αφού καθαρίσουμε και πλύνουμε με άφθονο τρεχούμενο νερό το σπανάκι, το βάζουμε σε κατσαρόλα και το αφήνουμε να πιεί όλα τα υγρά του.






Προσθέτουμε στη συνέχεια το μπέικον, ψιλοκομμένο, τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο.
Το γυρνάμε για να ψηθεί καλά, ενώ δεν βάζουμε καθόλου λάδι αφού το μπέικον θα βγάλει το λαδάκι του..
Αφού ψήσουμε καλά το σπανάκι, έχοντας απορροφήσει και τα υγρά, το αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την φέτα, τριμμένη (την έχουμε θρυμματίσει νωρίτερα με πιρούνι) και ανακατεύουμε καλά έτσι ώστε να πάει παντού.



 Στη σφολιάτα που έχουμε ψήσει στο ταψάκι, απλώνουμε τη γέμιση, την ισιώνουμε με σπάτουλα για να μοιραστεί ισόποσα παντού, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και πασπαλίζουμε με το ένταμ (ή το γκούντα),  και ψήνουμε το σουφλέ μέχρι να ροδίσει, για περίπου 20 λεπτά, σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.





Σημείωση ..Εγώ εδώ έκανα ένα λαθάκι αφηρημένη .. έβαλα πρώτα το γκούντα το τριμμένο και από πάνω την κρέμα γάλακτος ,ενώ πρέπει πρώτα την κρέμα γάλακτος και μετά το τυρί για να ροδίσει !!..Το ίδιο νόστιμο αλλά εσείς φτιάξτε το οπως το γράφω παραπάνω .


Να το φτιάξετε, είναι πάρα πάρα πολύωραίο πανεύκολο γρήγορο και  νόστιμο !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ