Πολύ ωραίο φαγάκι που μας άρεσε από μικρά να λιώνουμε τις πατατούλες με το πιρουνάκη..Εμάς μας το έφτιαχνε η γιαγιά μας και το λατρεύαμε και τότε και τώρα !!!
ΥΛΙΚΆ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
2 κιλά πατάτες κομμένες κυδωνάτες
1 ντομάτα φρέσκια ώριμη τριμμένη
1 κουταλιά σούπας πελτέ
ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα ή τριμμένα
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
αλάτι πιπέρι λίγη ζάχαρη
λίγα φυλλαράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
εγώ βάζω και ένα κύβο κνορ και λίγο κίμινο γιατί δίνει πολύ ωραίο άρωμα και γεύση --προαιρετικά
Αν δεν είναι περίοδος νηστείας λίγη τριμμένη για από πάνω στο σερβίρισμα .
Εβα΄λα το λάδι με κρεμμύδια κ πατάτες .
Τα σοτάρισα αρκετά .
Αμέσως μετά πρόσθεσα την τριμμένη φρέσκια ντομάτα τον πελτέ και όλα τα υπόλοιπα υλικά .
Εριξα αρκετό ζεστό νερό να τις σκεπάσει και μαγείρεψα μέχρι να δέσει και να χυλώσει η υπέροχη σάλτσα του .
Τις πατάτες οσο βράζουν δεν τις ανακατεύουμε αλλά κουνάμε πέρα δώθε την κατσαρόλα για να μην διαλυθούν .
Εκτέλεση φωτό από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ