Πέμπτη 23 Απριλίου 2020

Μπισκότα κρακελέ !!!



Είναι τόσο λαχταριστά τόσο Νόστιμα!! Σοκολατένια μπισκότα κρακελέ!!

Υλικά-Ingredients
160 γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ-(160 g all purpose flour)
70 γρ κακάο σκόνη-(70 g cocoa powder)
220 γρ ζάχαρη άχνη-(220 g powdered sugar)
1 πρέζα αλάτι-(pinch of salt)
12 γρ μπέικεν πάουντερ-(12 g baking powder)
70 γρ βούτυρο αγελάδος-(70 g cow butter)
2 μεγάλα αυγά-(2 large eggs)
2 κτσ υγρή βανίλια-(2 tbsp vanilla extract)

GERMAN
-Zutaten
-(160 g Allzweckmehl)
-(70 g Kakaopulver)
-(220 g Puderzucker)
- (Prise Salz)
-(12 g Backpulver)
-(70 g Kuhbutter)
- (2 große Eier)
- (2 EL Vanilleextrakt)



Εκτέλεση
Ξεκινάμε αυτήν την υπέροχη συνταγή κοσκινίζοντας σε ένα μπολ το αλεύρι,το κακάο,την ζάχαρη άχνη,το μπέικεν και το αλάτι.
 Τα Ανακατεύουμε όλα μαζί και στην συνέχεια προσθέτουμε το βούτυρο και με το πιρούνι το πατάμε καλά να πάει σε όλο το μείγμα.
Έπειτα χτυπάμε τα 2 αυγά μαζί με την υγρή βανίλια και τα ρίχνουμε μέσα στο μείγμα.
Τα αναμιγνύουμε πολύ καλά όλα μαζί μέχρι να γινουν σαν πάστα.
Το σκεπάζουμε το μπολ με μια μεμβράνη και το βάζουμε στην κατάψυξη αρχικά για 1/2 ώρα και έπειτα για άλλη 1/2 ώρα στο ψυγείο.
Μόλις περάσει η ώρα το βγάζουμε και με το κουτάλι παίρνουμε ποσότητα σαν ένα καρύδι σε μέγεθος.



Έπειτα τα πλάθουμε σε μπαλάκια και τα βουτάμε στην ζάχαρη άχνη(εάν δυσκολευόμαστε να τα πλάσουμε με τα χέρια βάζοντας τα στην ζάχαρη άχνη τα δουλεύουμε πιο εύκολα για τον λόγο ότι κολλάει η ζύμη).
Έπειτα τα ψήνουμε σε μια λαδόκολλα και έχουμε προθερμασμένο φούρνο.Τα ψήνουμε στις αντιστάσεις για 10με 12 λεπτά στους 190 C

Μετά το ψήσιμο τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν πριν τα σερβίρουμε.Είναι πεντανόστιμα αφράτα σοκολατένια  υπέροχη ιδέα για όλες τις περιστάσεις ακόμα και για τον καθημερινό μας καφέ!!Καλή σας επιτυχία!


ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ --> https://www.youtube.com/watch?v=FHMMs3WwYGU&feature=youtu.be&fbclid=IwAR3nRqupGnyxHmhPOtcvhRTvXInWY_xvTlSzW890i7ZPBzjhK8J1TH_WZHI