Από Tzeni Tsanaktidou
Τι κι αν καλοκαιριάζει ο κουραμπιές τρώγεται ευχάριστα!!!!
ΕΥΚΟΛΟΙ ΚΑΙ ΓΕΥΣΤΙΚΟΙ ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ
ΣΥΝΤΑΓΗ
ΥΛΙΚΑ:
600 γραμμαρια παγωμενο αναμικτο προβειο-αγελαδινο βουτυρο ,
250 γραμμαρια Αμυγδαλο καβουρδισμενο στους 160 βαθμους για 15 λεπτα,
2 κουταλακια του γλυκου μπεικιν παουντερ ,
4 βανιλιες,
220 γραμμαρια αχνη ζαχαρη,
60 ml κονιακ,
1200 γραμμαρια αλευρι για ολες της χρησεις!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Δουλευουμε το βουτυρο με την αχνη 20 λεπτα
Ριχνουμε τις βανιλιες,το μπεικιν,το κονιακ ,τα αμυγδαλα και τελος σιγα σιγα το αλευρι ζυμωνουμε να εχουμε αφρατη ζυμη!
Πλαθουμε μπαλιτσες ιδιου μεγεθους τις τοποθετουμε στην λαδοκολα τις παταμε λιγο πανω με το δαχτυλο των χεριων και τα ψηνουμε στους 160 βαθμους προθερμασμενο για 20 με 30 λεπτα αναλογα τον φουρνο!
Στην συνεχεια τοποθετουμε μια λαδοκολλα στον παγκο ριχνουμε 2 σακουλακια αχνη ζαχαρη μολις κρυωσουν λιγο οι κουραμπιεδες τα περναμε ενα ενα απο την αχνη πατωντας τα γυρω πλαγια με την παλαμη!
ΕΦΤΙΑΞΑ 50 ΚΟΜΜΑΤΙΑ!!
Συνταγή από