Παρασκευή 29 Μαΐου 2020

Αλμυρά κρουασανάκια με τυρί , ντομάτα , πιπεριά.!!!


Tzela Antonopoulou‎

Αλμυρά κρουασανάκια με τυρί , ντομάτα , πιπεριά......αφράτα και πολύ πολύ νόστιμα!!!!!

Υλικά
1 φλ γάλα χλιαρό
1/2 φλ περίπου λάδι ( προτιμότερο λάδι ελαφρύ)
1 φακελάκι μαγιά
2 κ.σ ζάχαρη
1 κ.γ κοφτό αλάτι
2 αβγά
500 γρ περίπου αλεύρι γ.ο.χ
Σουσάμι για πασπάλισμα

Για τη γέμιση
300 γρ φέτα σπασμένη με το πιρούνι
2 κ.σ γιαούρτι
1 πιπεριά κέρατο κομμένη σε κυβάκια
1 ντομάτα σε κύβους χωρίς τα σποράκια
Μια τσιμπιά ρίγανη

Εκτέλεση
Σε μια λεκανίτσα ζυμώματος βάζω το γάλα τη ζάχαρη και τη μαγιά και ανακατεύω να διαλυθούν.
Προσθέτω τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα και το λάδι και ανακατεύω.
Προσθέτω το αλεύρι σταδιακά μαζί με το αλάτι και ζυμώνω μέχρι να έχω ένα εύπλαστο ζυμαράκι που να ξεκολλάει από τα τοιχώματα.
Σκεπάζω καλά και αφήνω να διπλασιαστεί η ζύμη.
Ωστόσο ετοιμάζω τη γέμιση όπου ανακατεύω όλα τα υλικά μαζί.
Χωρίζω το ζυμαράκι μου σε 4 μπαλίτσες και ανοίγω δίσκους 28 εκ περίπου όχι πολύ λεπτούς.
Κόβω τους δίσκους σαν πίτσα - τρίγωνα .
Κάνω μια μικρή σχισμή στη μεγάλη πλευρά του τριγώνου για να εγκλωβίσω τη γέμιση.
Βάζω 1 κ.γ γέμιση σε κάθε κρουασάν και ρολάρω.
Τοποθετώ σε ταψάκι με λαδόκολλα και αφήνω πάλι να ανέβουν.
Αυγουλώνω με πινελάκι τα κρουασάν( 1 αυγό με λίγες σταγόνες νερό) και πασπαλίζω με σουσάμι.
Ψήνω σε προθερμασμενο φούρνο στο αερόθερμο στους 180 βαθμούς μέχρι να χρυσαφίσουν.
Καλή επιτυχία!!!!

Συνταγή από κ. Tzela Antonopoulou‎ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ