Μοσχάρι με μακαρόνια και με πορτοκαλόφλουδα.!!
ΥΛΙΚΑ:
Ενα κιλό Μοσχάρι σπαλα.
1/2φλυτζανι του τσαγιού ελαιόλαδο.
Μια γεμάτη κουταλιά σούπας βούτυρο ή φυτινη.
2μετρια ψιλοκομμένο κρεμμύδια.
2 σελίδες σκόρδο.
Αλάτι. Πιπέρι.
1κανελα ξύλο.
3 ώριμες ντομάτες ή 250 gr ντοματα στον τρίφτη Μπάρμπα Στάθη. (ΕΓΏ ΑΥΤΌ ΒΑΖΩ).
1 Κουταλιά σούπας κέτσαπ.
Ένα κομματάκι αποξηραμένη πορτοκαλοφλουδα για άρωμα.
ΕΚΤΈΛΕΣΗ :
Ζεσταίνεται σε χαρά το λάδι το βούτυρο και κοκκινίζω κρέας.
Ρίχνω τη κέτσαπ να μοσχοβολήσει.
Βάζω κρεμμύδια, σκόρδο αλάτι πιπέρι κανέλα.
Τα Σοτάρω μερικά λεπτά.
Βάζω ντομάτες και τη πορτοκαλόφλουδα.
Βάζω νεράκι τόσο όσο να σκεπαστεί το κρέας.
Σκεπάζω τη χύτρα και σιγοψήνω για 25 λεπτά από τη στιγμή που αρχινήσει το σφύριγμα της βαλβίδα.
Βράζω το κρέας λίγο με ανοιχτή χύτρα, για να πήξει η σάλτσα.
Συνταγή από κ. Dora Iliopoulou ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ