ΥΛΙΚΑ:
10 κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι ψιλό,
17 κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι χοντρό,
16 κουταλιές της σούπας ζάχαρη (εγώ έβαλα και 1 κουταλάκι του γλυκού μαστίχα κοπανισμενη),1 κεσεδάκι γιαούρτι 2%,
1Κεσεδάκι νερό ,
1κουταλακι γλυκού σόδα,
2 βανιλιες,
1κουταλακι του γλυκού μπέικιν παουντερ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Ανακατεύουμε σε λεκανίτσα με ένα κουτάλι γιαούρτι με ζάχαρη,μετά σόδα με το νερό που έχουμε μετρήσει από το κεσεδάκι του γιαουρτιού.
Προσθέτω βανίλιες ,το μπεικιν παουντερ και τέλος το σιμιγδάλι να γίνουν χυλός.
Το αφήνουμε όπως είναι για 2ωρες.
Το βάζουμε σε ταψί 28 νούμερο.
Ψήνω στον αέρα για περίπου 45 με 50 λεπτά.
Ελέγχω με το μαχαίρι να μην κολλάει.
ΣΙΡΟΠΙ:
Δυόμιση κούπες του τσαγιού νερό και δυόμιση κούπες ζάχαρη.
Δυο κουταλάκια του γλυκού χυμό λεμόνι
Το Σάμαλι καυτό και το σιρόπι ζεστό.
Οταν κρυώσει παίρνω ένα μαχαίρι βουτάω σε καυτό νερό και κόβω τα κομμάτια.
Το γλυκό είναι πιο νόστιμο την επόμενη μέρα και σερβίρετε με παγωτό.
Συνταγή από κ katerina katsarou!